Valmistelut kotona

NÄIN VALMISTAUDUT RUOKAVALIOMUUTOKSEEN:

KÄY KAIKKI KODIN KAAPIT LÄPI

Poista kaapeista kaikki ketogeeniselle ruokavaliolle sopimattomat ruoat. Silloin kun kaapeista ei läydy houkutuksia, on suunnitelmassa helpompaa pysyä. Siivoa kuivakaapit, pakastin ja jääkaappi. Lahjoita ruokavalioon sopimattomat ruoat eteenpäin, tai kokkaa niistä ruokaa muulle perheelle. 

TULOSTA OSTOSLISTA

Tulosta ostoslista tai ota kuvankaappaus listauksesta puhelimeesi, ja tee ostoslistan mukaiset ostokset. Kaupankäynnistä tulee helpompaa ja nopeampaa, kun tiedät heti mitä valita ostoskärryysi käytävillä seilailujen ja etikettien lukemisen sijaan. Hyvänä muistisääntönä on, että kaikki ruoat, joissa hiilihydraatteja on yli 5g/100g, eivät välttämättä sovellu ketogeeniseen ruokavalioon, paitsi poikkeustapauksissa. 

KÄY KAUPASSA

Tee ostolistan mukaiset ostokset, valmistaudu aina alkavaan viikkoon etukäteen ja tee kauppareissu hyvissä ajoin. Näin olet perillä, mitä tulevana viikkona syöt. 

VARAUDU VIIKKOON AINA ETUKÄTEEN

Jokainen viikko on uusi mahdollisuus, ja jokaisen viikon edetessä huomaat, kuinka muutosta tapahtuu. Tästä syystä on hyvä myös pysyä suunnitelmassa ja ennakoida tulevaa viikkoa varmistamalla, että saatavillasi on riittävästi ketogeeniseen ruokavalioon sopivia ruokia. Voit jopa tehdä kaikki viikon ruoat valmiiksi kerralla ja ottaa eväät mukaasi minne ikinä menetkin. 

HANKI ELEKTROLYYTTEJÄ

Elektrolyyttien tärkeyttä, etenkin ensimmäisten viikkojen aikana, ei voi olla liikaa korostamatta. Varaudu siihen, että mikäli et noudata elektrolyyttisuosituksia voi vointisi olla huono, varsinkin juuri ensimmäisten viikkojen aikana. Tästä syystä on ensiarvoisen tärkeää varmistaa elektrolyyttien saatavuus, jotta voit mahdollisimman hyvin ja pysyt toimintakykyisenä myös ruokavalion aloitusvaiheessa. Hyvä olo mahdollistaa suunnitelmassa pysymisen ja varmistaa, että saat parhaat mahdolliset hyödyt valmennuksesta irti. Katso elektrolyyttimoduuli tarkkaan läpi, ja hanki kotiin laadukasta suolaa, magnesiumia ja elektrolyyttijuomajauhetta.

KÄY VALMENNUKSEN MATERIAALIT HUOLELLA LÄPI

Jotta saat valmennuksesta parhaan mahdollisen hyödyn irti, on todella tärkeää katsoa valmennus läpi niin monta kertaa, kun koet tarpeelliseksi. Voit aina palata takaisin valmennuksen materiaaleihin, tulostaa tarvittavia tiedostoja ja tehdä vaikka käsin omia muistiinpanoja edetessäsi moduulista toiseen. Uusien asioiden oppiminen ei tapahdu hetkessä, ja siksi on hyvä myös haastaa omaa ajatusmaailmaa ja antaa potkut vanhoille ravintoon liittyville uskomuksille. 

OLE KÄRSIVÄLLINEN

Anna itsellesi ja kehollesi aikaa. Johdonmukainen toiminta johtaa parhaisiin tuloksiin. Älä aseta myöskään itsellesi paineita, että ”pitäisi” laihtua tietyn verran tietyssä ajassa. Jos noudattaa ohjeita, niin kehitystä tapahtuu ihan varmasti. Aseta itsellesi realistiset pitkän aikavälin tavoitteet. Älä ajattele ainostaan, missä haluat olla ensi kuussa, vaan visioi itsesi vuoden päähän.

PAINOJUMIT KUULUU ASIAAN

Painonpudotus ei mene koskaan lineaarisesti alaspäin. Älä luovuta tai hermostu. Kannattaa yrittää seurata, olisiko omassa ruokavaliossa jokin asia, joka hidastaa painonpudotusta. Anna kehosi rauhassa omaksua uusi aineenvaihduntajärjestelmä. Nauti samalla matkasta, äläkä vaan kritisoi ja ruoski itseäsi.