Plussapäivä

VIIKOTTAINEN PLUSSAPÄIVÄ

Plussapäivällä tarkoitetaan päivää, jolloin saat syödä hieman enemmän. Tämän päivän tarkoituksena on syödä yksi ylimääräinen välipala tai ateria kylläisyyteen asti.

Voit ottaa plussapäivän käyttöösi heti valmennuksen alussa, ensimmäisen viikon jälkeen. Huomioi kuitenkin, ettet syö hiilihydraatteja enemmän kuin on sallittu, eli plussapäivänäkin hiilihydraattimäärä olisi hyvä pitää alle 20g ensimmäisten 4 viikon ajan, ja tämän jälkeenkin alle 50g, jos määrää haluaa alun jälkeen nostaa.

Jos koet plussapäivänä nälkää ylimääräisenkin aterian jälkeen, voit syödä kylläisyyteen asti sallittuja ruokia. Jos plussapäivän jälkeen turvottaa, voit nopeuttaa mahdollisten glykogeenivarastojen tyhjenemistä kevyellä liikunnalla.

Jos seuraat makroja ja kaloreita, voit plussapäivänä ylittää makro ja kaloritavoitteesi n. 500 kalorilla, ja tämä ylitys tulisi tulla proteiinista ja rasvasta.

HUOM! Plussapäivä ei ole cheat / “Syö mitä vaan” -päivä, vaan on tärkeää pysyä ruokavalion mukaisessa ravinnossa, toki hieman vapaammin voit tänä päivänä ateriasi koostaa. Plussapäivän voi halutessaan ajoittaa viikonlopulle, tai sellaiselle päivälle, kun tietää että on menoja, juhlia tai muuta sosiaalista toimintaa.