Mitat ja punnitus ennen aloitusta

ENNEN JA JÄLKEEN KUVAT:

Ota itsestäsi ennen kuvat; edestä, sivulta, takaa ja kasvoista. Ota kuvat mahdollisimman pienissä vaatteissa tai alusvaatteissa. Kuvaa ei tietenkään tarvitse jakaa mihinkään, tämä on vain itsellemme, jotta saamme vertauskuvia säästöön.

Kuvien ottamisen tarkoitus on myös tsempata sinua niinä hetkinä, kun haluaisit luovuttaa. On tärkeää ymmärtää, että silmämme tottuu omaan peilikuvaan, eikä vaakakaan välttämättä kerro koko totuutta muutoksesta. Kuvia vertaamalla viikkojen aikana tulet huomaamaan muutoksen selkeämmin ja se jos jokin on palkitsevaa. Voit myös ottaa uudet kuvat joka viikko, jolloin edistymisen seuranta on motivoivampaa.

VARTALON MITAT

Mittaus tehdään paljaalta iholta. Koita pitää mittanauhaa mahdollisimman tasaisesti, jotta saat paikkansapitävät lukemat. Mitattaessa painon tulee olla tasan molemmilla jaloilla ja mitta otetaan uloshengityksen jälkeen, varsinkin vatsan seudulta. Mittanauha ei saa mitattaessa kiristää eikä se saa olla liian löysällä.

OTA HALUTESSASI SEURAAVAT MITAT:

  • vyötärö
  • lantio
  • rinnanympärys
  • reisi
  • käsivarsi

PAINO

Voit myös punnita itsesi vaa’alla. Tällöin ota aina aamupaino, vessassa käynnin jälkeen ja ilman vaatteita. Jos vaa’alla loikkii koko ajan, se aivan varmasti näyttää paljon heilahteluja ja joskus voi näyttää, että painoa olisi tullut lisää. Mutta, vaaka ei ole kaikkein luotettavin mittari edistymisestä. Monilla meistä on päämääränä jokin ideaali paino, jossa haluaisimme pysyä, ja joskus tavoite ei ole lainkaan realistinen.

Vaaka on monille myös hyvin lannistava mittari, sillä odotamme sen näyttävän suuria pudotuksia. Mutta, valmennuksen aikana tulemme usein huomaamaan muutoksen selkeämmin kehossa muuttuneena kokonaisuutena kuin pienempinä numeroina vaa’assa. Jos kuitenkin haluat tarkkailla painoasi vaa’an avulla, on se sallittua. Jos vaa’alla ramppaaminen sen sijaan aiheuttaa ahdistusta, voit seurata edistymistäsi yllä olevilla metodeilla.

Voit merkata edistymistäsi alla olevaan ladattavaan seurantataulukkoon. Suosittelemme tekemään mittaukset kerran viikossa ja samaan vuorokaudenaikaan samoissa olosuhteissa.

This entry was posted in . Bookmark the permalink.