Mitä on metabolinen joustavuus?

Video 4: Mitä on metabolinen joustavuus?

Mitä tarkoittaa metabolinen joustavuus? Kehossamme on tarkkaan mietittyjä prosesseja aineenvaihdunnan ja hormonitoiminnan kannalta. Meillä on käytössä kaksi aineenvaihduntajärjestelmää: rasva- ja glukoosiaineenvaihdunnat. Vuosikymmenten saatossa käyttöön on jäänyt lähinnä toinen energialähde eli glukoosiaineenvaihdunnan hiilihydraatit. Etenkin ketoilijoille tuttu rasva-aineenvaihdunta on puolestaan kehon kykyä käyttää energiaksi joko ruoasta saatua tai kehon omaa rasvaa.

Metabolinen joustavuus tulee englannin kielen sanoista metabolic flexibility, joten valmennuksemme nimi Metflex on lyhenne tästä. Tämän valmennuksen avulla opit käyttämään molempia aineenvaihduntoja tehokkaasti. Kun keho on metabolisesti joustava, voimme hyödyntää molempia (rasva/glukoosi) polttoaineen lähteitä. Voit siis syödä myös hiilihydraatteja ja nauttia niistä!

Koska elämä ei ole staattista suoritusta, on tärkeää että kehomme sopeutuu vaihteleviin olosuhteisiin ja mukautuu eri elämäntilanteisiin. Tästä syystä metabolinen joustavuus on ihan äärimmäisen tärkeää. Valmennuksessa kannustetaan ketoilijoitakin omaksumaan hiilihydraatteja osaksi elämää. Voit nauttia syömisen vapaudesta ja terveyttäsi tukevista ruoista!

Metflex -ajattelun myötä onkin mahdollista ehkäistä liian rajoitetun syömisen aiheuttamat katastrofit ja nauttia elämästä!