Mindsetin muutos

Video 3: Mindsetin muutos

Tervetuloa mindsetin muutoksen pariin! Mindset, tietoinen mieli, on tärkeässä osassa hyvinvointivalmennusta. Olemme elämämme aikana oppineet erilaisia uskomuksia, joita pidämme totuutena ja joiden mukaan toimimme.

Jotta voisimme omaksua uusia uskomuksia, ajatuksia tai oppeja, täytyy mielen olla joustava ja avoin. Ketogeeninen ruokavalio esimerkkinä on hyvin rajoittava ruokavalio, jonka ehdoton noudattaminen voi johtaa itsensä rankaisemisen sykliin ja hormonitoimintaa häiritsevään alisyömiseen. Tästä syystä haluankin hieman haastaa ketoilijoita ottamaan huomioon myös evoluution aikaansaaman glukoosiaineenvaihdunnan elimistössämme. Pätkittäinen ketoosi ja hyvien hiilareiden satunnainen syöminen voi avata uudenlaisen maailman aineenvaihdunnan ja hormonitoiminnan tukemisen kannalta!

Aineenvaihdunta on joustamaton usein myös sekasyöjillä, joiden ruokavalio koostuu pitkälti hiilihydraateista. Kun annamme tässä valmennuksessa keholle mahdollisuuden myös rasva-adaptoitua, kasvatamme metabolista terveyttämme. Annamme keholle keinon vaihdella sujuvasti näiden kahden polttoaineen välillä!

Vapaudumme siis joko tai:sta ja siirrymme sekä että -ajatteluun! Metabolinen joustavuus vaatii harjoittamista ja avoimuutta. Mitä on terveellinen ravinto? Se on sitä, että poimimme kaikkien ruokien kirjoista ne ravinnerikkaimmat ruoat, jotka tukevat parhaiten hyvinvointiamme tarjoamalla tasaisesti kaikkia tarvitsemiamme ravinteita.