Merkkejä terveestä ja joustavasta metaboliasta

Video 6: Merkkejä terveestä metaboliasta

Tämän valmennuksen tarkoitus on miettiä, kuinka voisimme auttaa kehoamme toimimaan paremmin. Kun metabolinen joustavuus on kunnossa, keho pysyy luonnollisesti normaalipainossa. Olemmekin saattaneet vaurioittaa aineenvaihduntaa paastoamalla, kaloreita rajoittamalla ja itseämme näännyttämällä.

Metabolisesti joustavalla on käytössään tasaisesti energiaa koko päivän ja tähän tilaan pyrkiessä onkin tärkeää syödä jokaisella aterialla kylläisyyteen asti. Ateriarytmi on tärkeä, sillä hyvin ravittuna saat hyvät ja kirkkaat energiat. Napostelu ja turvotus loistavat poissaolollaan.

Hormonaalinen tasapaino voi olla häiriintynyt jatkuvasta laihduttamisesta ja alisyömisestä; ravinteita ja vitamiineja on jäänyt saamatta. Metabolisesti joustavalla on elämänvoimaa, parempi mieli ja palauttava unenlaatu. Hiilihydraattien ajoittaminen iltaan varmistaa sen, että glykogeenivarasto riittää yön yli ja pitää stressitasot matalalla.

Oireeton ruoansulatus ja optimaalisesti toimiva suolisto ovat myös merkkejä metabolisesta joustavuudesta. Liikuntasuoritusten jälkeinen palautuminen on nopeaa. Terve ja joustava metabolia sisältääkin kaikki hyvinvoinnin osa-alueet!