Maitotuotteet ja korvikkeet

Kuinka korvata maitotuotteet?

  • Korvaa maito kookosmaidolla, pähkinämaidolla tai muilla kasvimaidoilla. Vältä kuitenkin soijaa. 
  • Korvaa kerma kookoskermalla. Kookoskerma saattaa olla aika paksua. Sen huolellinen sekoittaminen esimerkiksi blenderissä notkistaa rakennetta. Voit tarvittaessa lisätä tilkan vettä sekaan oikean koostumuksen saavuttamiseksi. Kookoskerman säilyttäminen viileässä tekee rakenteesta kiinteämpää ja silloin se soveltuu hyvin esim. kermavaahdon korvikkeeksi. 
  • Voin sijasta käytä kookosöljyä tai pähkinävoita. Kookosöljyllä on suhteellisen matala sulamislämpötila, ja sama pätee myös paistettaessa savuamispisteeseen. Vegaanisten voi-korvikkeiden valinnassa kannattaa olla tarkkana, etteivät ne sisällä hydrattuja siemenöljyjä, kuten rypsiä.
  • Katsasta supermarketin vegaaniset juustonkorvikkeet, mutta ole tarkkana hiilihydraattipitoisuuksissa sekä kasviöljyjenlähteissä. Useissa tuotteissa on käytetty maissia ja heikkolaatuisia, ketogeeniselle ruokavaliolle sopimattomia siemenöljyjä sekä lisäaineita. 
  • Korvaa täysrasvaiset jugurtit ja ranskankerma pähkinäpohjaisilla vaihtoehdoilla. Jos onnistut löytämään manteli-, cashew- (huom. hiilarit!) tai kookosjugurttia, olethan tarkkana, ettei niihin ole lisätty sokereita tai piilohiilareita lisäaineiden muodossa. Usein niissä on saatettu käyttä maltodekstriinia, eli maissista peräisin olevaa lisäainetta, koostumusta notkistamaan. Se ei sovi ketogeeniselle ruokavaliolle sen verensokeria nostattavan vaikutuksen takia. 
This entry was posted in . Bookmark the permalink.