Kuinka valmistautua ruokavaliomuutokseen?

Ruokavaliomuutokseen on syytä valmistautua henkisesti, mutta on myös tärkeää tehdä pieniä esivalmisteluita kotona, jotta muutos sujuu mahdollisimman vaivattomasti. Niin kuin sananlaskukin sanoo, “hyvin suunniteltu on puoliksi tehty”. Ketogeeniseen ruokavalioon on hyvä valmistautua vähentämällä hiilihydraatteja, lisäämällä rasvan saantia ja varmistamalla tarvittava nesteiden ja elektrolyyttien saanti. 

1. Käy läpi kodin kaapit. Tarkista kaikista purkeista ja purnukoista, kuinka paljon ne sisältävät hiilihydraatteja. Hyvä nyrkkisääntö on, että jos jokin tuote sisältää enemmän kuin 5g/100g hiilihydraatteja, sen käyttöä kannattaa harkita ketogeenisellä ruokavaliolla. Muista myös käydä läpi tuoteselosteet, sillä piilosokereita lymyää usein vaikka millä salanimillä. On hyvä valita mahdollisimman vähän prosessoituja tuotteita, joiden tuoteseloste on myöskin lyhyt. Tutustu samalla valmennuksen ruokamoduuliin, jotta saat kattavan ymmärryksen hyvistä rasvoista sekä ketoystävällisistä hiilihydraateista ja proteiininlähteistä.

2. Tutustu valmennusmateriaaliin huolella. Kuuntele moduulit läpi ja pyri sisäistämään valmennusmateriaalissa oleva tieto. Tee muistiinpanoja ja muista, että voit palata moduulien pariin niin useasti kuin haluat. 

3. Lataa Keto Vege -kauppalista. Alla olevasta linkistä voit ladata Keto Vege -kauppalistan, jonka voit tulostaa ja ottaa mukaan kauppareissulle. Kauppareissu helpottuu huomattavasti, kun ei tarvitse pyöriä hyllyjen välissä ja mietiskellä. Tässäkin suunnittelu on avainasemassa. 

4. Elektrolyytit. Ethän unohda elektrolyyttejä. Nämä ovat ketogeenisellä ruokavaliolla erittäin tärkeitä. Lisää näistä voit lukea elektorolyytit-osiosta.

5. Sitoudu 100%. Muutoksen tulee lähteä sinusta itsestäsi. Me olemme tukenasi. Jokainen aamu on uusi mahdollisuus: älä anna pienten repsahdusten lannistaa sinua, sillä ne kuuluvat elämään. Muistuta itseäsi joka aamu, miksi lähdit tähän mukaan ja mitä kohti olet kulkemassa. Usko itseesi ja sitoudu, niin onnistut varmasti!

This entry was posted in . Bookmark the permalink.