Kuinka valmistautua ja asettaa oikeat tavoitteet valmennukselle

Tervetuloa mukaan Carnivore Kickstartin pariin!

Olet ottanut ison askeleen parempaa hyvinvointia ja optimaalista suorituskykyä kohti. Tämä matka tulee varmasti olemaan hyvin antoisa ja silmiä avaava kokemus, sillä tulemme muuttamaan käsitystämme terveellisestä ruokavaliomallista sekä romuttamaan lähes kaiken, mitä meille on viime vuosikymmenien aikana opetettu ravitsevasta ravinnosta. Tärkeintä on, että uskot itseesi ja olet motivoitunut noudattamaan ohjeita. Nautitaan matkasta, ei määränpäästä!

Carnivore-ruokavaliolle ryhtyessä on tärkeää myös valmistautua henkisesti. Ruokavalio voi tuntua rajoittuneelta, ankealtakin, ja varsinkin alkuvaiheessa lihan syöminen saattaa tuntua vastenmieliseltä. Siksi on tärkeää, että tiedostamme koko tunteiden kirjon, avaamme mielemme muutokselle ja teemme itsellemme selväksi sen syyn, minkä takia noudatamme carnivore-ruokavaliota. 

Monille carnivore saattaa olla hetkellinen ryhtiliike, johon se soveltuu myös mainiosti. Carnivore voi olla myös keino hallita kehon hyvinvointia eliminoimalla suuri osa itselle sopimattomista ruoka-aineista, ja se voi joidenkin kohdalla muuttua elämäntavaksi. Jokainen tapa toteuttaa ruokavaliota on oikea, eikä meidän välttämättä tarvitse aloittaessamme tietää, kuinka kauan jatkamme tällä tiellä. Suosittelemme kuitenkin noudattamaan valmennuksen ohjeita 5 viikon ajan, jolloin voimme todeta, onko ruokavaliosta meille hyötyä ja sopiiko se meille. Viikkojen edetessä tulee varmasti olemaan haasteita ja välillä saattaa tuntua siltä, että haluaa heittää hanskat tiskiin. Näihin tunteisiin on hyvä varautua ja niissä tilanteissa kannattaa pysyä lujana, sillä paras palkinto saavutetaan viikkojen edetessä.

Kuinka valmistautua

Ruokavaliomuutokseen valmistautuminen on iso osa onnistumista. Jos et ole valmistautunut riittävän hyvin, on todennäköisempää, että lopetat leikin kesken tai teet jotain väärin. Hyvin valmistautuminen on kaiken a ja o. 

Tärkein valmistautuminen tapahtuu perehtymällä huolellisesti valmennuksen materiaaleihin. 

  • Hanki kotiisi carnivore-ruokavaliolle sopivia ruokia riittävästi ja monipuolisesti. 
  • Jos syöt ulkona ravintoloissa, voit esittää pyynnön keittiömestareille, että he valmistavat ruokasi eläinperäisessä rasvassa, kuten voissa paistamalla. Moni huippuravintolakin käyttää lihojen paistamiseen heikkolaatuisia kasviöljyjä, joten tässä on syytä olla tarkkana. 
  • Sosiaalisiin tilanteisiin valmistautuminen. Jos kerrot julkisesti noudattavasi carnivorea, voit olla varma, että tulet olemaan ihmettelyn ja kummastelun kohde. Moni on varmasti valmis tuomitsemaan ruokavaliosi ja neuvoo tietävänsä paremman keinon syödä. Muista, ettet ole kenellekkään tilivelvollinen syömisistäsi ja sinulla on oikeus toteuttaa mitä tahansa syömismallia. Olethan aikuinen ja vastuussa itsestäsi.
  • Kirjoita paperille, miksi haluat noudattaa carnivorea, ja mitä tuloksia ja vaikutuksia toivot sen sinulle tuovan. Muistuta itseäsi säännöllisin väliajoin siitä, mikä on se juurisyy, jonka takia haluat tehdä muutoksia ruokavalioosi.
  • Nauti vapaapäivästä!

Let´s do this!

Fredu & Anni