Jakso 9: Kolmen viikkon paastoprotokolla

Shredded treeniohjelman pätkäpaastoprotokolla:

Viikko 1 = 12 tunnin paasto, 12 tunnin syömisikkuna (3-4 ateriaa)

Viikko 2 = 14 tunnin paasto, 10 tunnin syömisikkuna (2-3 ateriaa)

Viikko 3 = 16 tunnin paasto, 8 tunnin syömisikkuna (2 ateriaa)

Säännöt

Sääntö 1: Sinun TULEE paastota kyseisen viikon protokollan mukainen aika.

Sääntö 2: Ei syömistä iltakahdeksan jälkeen.

On ok, vaikka et pysty ajoittamaan aterioitasi täysin yllä mainitun ateriasuunnitelman mukaisesti. Sinun tulee kuitenkin noudattaa näitä kahta sääntöä – paastoaminen kyseisen viikon protokollan mukaisesti sekä ei syömistä iltakahdeksan jälkeen. Tällä tavalla voit saavuttaa tuloksia.

Ensimmäinen viikko (päivät 1-7)

Tämä viikko on tämän pätkäpaastoprotokollan aloitusvaihe. Aloittelijoille tämä vaihe voi olla hieman haastava, koska et saa syödä heti heräämisen jälkeen, mutta se auttaa sinua seuraavien viikkojen aikana.

Sinun pitäisi nukkua yössä noin 8 tuntia, joten itse asiassa paastoat päivässä noin 4 tuntia. Suosittelen odottamaan heräämisen jälkeen kaksi tuntia ennen ensimmäistä ateriaa. Illalla suosittelen odottamaan viimeisen aterian jälkeen kaksi tuntia ennen nukkumaanmenoa.

Tässä protokollassa sinun tulisi syödä 3 suurempaa ateriaa ja katsoa, miltä sinusta tuntuu tänä aikana. Jos tunnet tarvitsevasi 4 ateriaa, voit syödä proteiinipirtelön välipalaksi, kunhan se syödään 12 tunnin syömisikkunan aikana.

Toinen viikko (päivät 8-14)

Tällä viikolla lisäät paastoikkunaa 2 tunnilla. Tällöin alat tuottaa enemmän ketoneja ja polttaa enemmän rasvaa paastojakson aikana.

Suosittelen syömään 2-3 ateriaa aamukymmenen ja iltakahdeksan välillä. Jos olet nälkäinen, voit syödä proteiinipirtelön tai hedelmän välipalaksi keskipäivällä

Kolmas viikko (päivät 15-21)

Viikolla 3 näet eniten tuloksia, mutta se on myös useimmille vaikeampaa. Pidennät nyt paastoikkunaa 14 tunnista 16 tuntiin. Voit syödä ensimmäisen aterian noin puoliltapäivin ja viimeisen aterian noin iltakahdeksalta. Suosittelemme syömään 2 suurta ateriaa, yhden lounasaikaan ja yhden illallisaikaan.