Jakso 7: Pätkäpaasto on syömismalli

Pätkäpaasto on. yksinkertaisesti syömismalli, jossa vaihdellaan syömisen ja paaston välillä. Pätkäpaasto EI kerro sinulle, mitä voit ja mitä et voi syödä. Sen sijaan se keskittyy siihen, milloin sinun pitäisi syödä.

Pätkäpaasto ei myöskään ole näännytysdieetti. Et näännytä itseäsi, maksimaalisen laitumisen toivossa. Syöt edelleen normaalin määrän ruokaa; viivytät vain päivän ensimmäisen aterian ajankohtaa sekä syöt kaikki ateriasi lyhyemmän ajan sisään.

Sen sijaan, että söisit päivittäiset kalorit / makrot kuudella pienellä aterialla, saat syödä ne 2-3 suurella aterialla, mikä itse asiassa auttaa sinua tuntemaan itsesi kylläisemmäksi sekä vähentää mahdollisuutta ahmimiseen.

On olemassa monia erilaisia pätkäpaastoja, ja tässä ohjelmassa etenet hitaasti kohti 16 tunnin paastoa. Paastoat 16 tuntia ja sitten syöt kaikki ateriasi 8 tunnin aikana. Älä huoli, sinun ei tarvitse heti aloittaa 16 tunnin paastolla. Jos pystyt siihen, hienoa! Silloin saat nopeammin tuloksia! Mutta kuten kappaleessa ”Paastoprotokollat” todetaan, aloitat 12 tunnin paastolla ja etenet kohti 16 tunnin paastoa viikko viikolta.

Koska käytät enemmän aikaa paastoamiseen kuin syömiseen, kehollasi on mahdollisuus hyödyntää varastoitunut kehon rasva energiaksi.

Useimmat ihmiset ”paastoavat” huomaamattaan päivittäin nukkuessaan. Pätkäpaastossa jatkat tätä paastoa vain vähän pidempään.