Jakso 5: Treeniohjelman osuus rasvanpoltossa

Kun tavoitteena on pudottaa painoa ja maksimoida rasvanpoltto, niin treenin tärkein ominaisuus on säilyttää lihasmassaamme. Ykinkertaistettuna, rasvanpoltto tapahtuu pätkäpaastotessa ja ylläpitämällä kalorivajetta.

Treenin tehtävä on ylläpitää lihasmassaa, jota meillä jo on. Kalorivajeessa on mahdotonta kasvattaa lihasta, joten voiman ja rasvattoman lihasmassan säilyttäminen on treenin tärkein toimi.

Oikeanlainen treeni varmistaa, että jokainen gramma jonka pudotat on rasvaa. Tällä tavalla pudottaessasi painoa, kaikki on rasvaa. Jos pudotat 10 kiloa, niin tavoite on pudottaa 10kg rasvaa eikä yhtään lihasta.

Usein ongelma on, että tuijotetaan vain puntaria. Kroppa laitetaan usein täysin epätasapainoon ja vaikka paino saattaa pudota, niin hormoonitoiminta menee epätasapainoon, tulee mielialan vaihteluja ja lihasta lähtee samalla suuri määrä.

Kun koitetaan vain polttaa mahdollisimman paljon kaloreita treenissä, niin vaarannamme arvokasta lihasmassaa. Tätä emme missään nimessä halua!

Fokusoidu treeneissä ruumiinosiin, joihin haluat panostaa

Miehille suosittelen rintaa, olkapäitä, käsivarsia, selkää, reisiä ja pohkeita. Mutta huomioiden, että olemme kokonaisuus ja tärkeää treenata koko keho läpi viikon aikana.

Harjoittelun määrä on oltava kohtalaisen alhainen. Kalorivajeessa et vain yksinkertaisesti pysty ylläpitämään kovan intensiteetin ja volyymin harjoittelua.

Kaksi treenikertaa viikossa usein riittää. Kahdella treenillä annat kehollesi tarvittavan stimulaation, mutta myös tarvittavan levon, jonka se tarvitsee kun olemme kalorivajeessa. Todella moni rikkoo itsensä ylläpitämällä kalorivajetta, ja treenaamalla kuin ammattiurheilija. Se on erittäin huono yhdistelmä.

Jos treenaat liikaa, ruokahalusi kasvaa ja se tekee kalorivajeen ylläpidosta erittäin haastavaa. Voit myös rikkoa elimistösi antamatta sille riittävästi aikaa toipua treenistä. 

Fokusoidu intensiivisiin treenikertoihin ja muista että ruokavaliosi on avainasemassa optimaalisessa rasvanpoltossa. Tällä tavoin pääset uskomattoman upeisiin tuloksiin.