Jakso 4: Tankkauspäivä

Tankkauspäivät ovat erinomainen lisä ruokavalioosi, koska ne antavat sinulle väliaikaisen tauon kalorivajeestasi, voit syödä hieman enemmän ruokaa ja todellisuudessa ne voivat auttaa sinua polttamaan enemmän rasvaa pitkässä juoksussa.

Tankkauspäivänä sinun tulee syödä suunnilleen ylläpitokaloreiden verran tai vähän yli. Tankkauksia tulisi tehdä kerran viikossa. Jos rasvaprosenttisi on hyvin alhainen suosittelen, että teet tankkauspäivän kaksi kertaa viikossa!

HUOM: Jos olet ketogeenisellä ruokavaliolla, tankkaus tarkoittaa kalorien lisäämistä, mutta hiilihydraattien määrä tulee silti pitää alle 20-35g per vuorokausi kokonaiskalorimäärästä. Jos emme pidä tankkauspäivää, voi meidän elimistömme mennä ns. säästöliekille. Silloin rasvanpoltto on lähes mahdotonta.

Huomio:

Tankkauspäivä on ainoastaan tankkausta. Se ei ole tekosyy lähteä ulos ja ahmia koko päivää. Näiden kahden välillä on valtava ero.

Tankkauspäivän kalorit vastaavat suunnilleen ylläpitokaloreitasi, mutta olet silti tietoinen syömistäsi ruoista. Jos olet kalorivajeessa normaalisti 1800 kalorilla, tankkauspäivänä voit syödä 2200-2400 kaloria.

Ahmimisella hukkaat vain aikaa, kehität huonon suhteen ruokaan ja menetät viikon aikana saavuttamasi edistykset.

Mieti asiaa näin:

Jos syöt 1600 kaloria 6 päivän ajan ja sitten syöt seitsemäntenä päivänä 4000 kaloria, menetät kalorivajeen, jonka eteen olet nähnyt paljon vaivaa. Mikäli tämä toistuu viikko toisensa jälkeen, et tule pudottamaan yhtään painoa ja päädyt ihmettelemään, missä vika on.

Ja jos koet tarvetta ahmimiselle, on mahdollista, että ruokavaliosi on liian tiukka ja rajoitat itseäsi liikaa. Mikäli tilanne on tämä, sinun kannattaa nostaa kaloreita hieman pariksi viikoksi ja seurata edistymistäsi.

This entry was posted in . Bookmark the permalink.