Balanssipäivä

Video 9: Balanssipäivä

Balanssipäivä on viikottain pidettävä vapaamman syömisen päivä, jolloin voit yhden päivän ajan syödä mieltymyksiesi mukaan. Balanssipäivällä on aineenvaihdunnallinen merkitys ja se on osana hyvinvointia tukevaa ruokavaliota. Tämän päivän avulla sinun on mahdollista treenata metabolista joustavuutta!

Voit toteuttaa balanssipäivän kahdella eri tavalla. Olet itse vastuussa siitä, kuinka kokoat kyseisen päivän ateriat. Suunnittele myös balanssipäivät! Balanssipäivä ei ole ns. Cheat -päivä, jolloin syödään mitä vain. Ensisijaisen tärkeää on syödä määrällisesti enemmän kuin laadullisesti heikommin. 

A-vaihtoehto on hiilaripainotteinen; tällöin lautaselta löytyy suhteessa enemmän hiilihydraatteja ja vähemmän rasvaa kuin muina päivinä.

B-vaihtoehto on enemmän ketopainotteinen, päivän aikana voit syödä enemmän, mutta noudatat ketogeenisiä periaatteita. On tärkeää pitää valitsemasi kaltainen balanssipäivä, ja voit viikottain valita kummalla tavalla päivän toteutat!

Mikäli ajoitat balanssipäivän juhlapäivän kohdalle ja luotat omaan tekemiseesi, voit nauttia juhlien tarjoiluista ilman, että ruoka hämärtää ihanien muistojen syntymistä!