Ateriarytmitys ja paastostrategia

Video 12: Ateriarytmi/paastostrategia

Yksi Metflex -ideologian tarkoitus on aterioiden rytmitys ja riittävyys. Jos olemme eläneet syklissä, jossa syömme jatkuvasti liian vähän ja suoritamme syömäämme energiaan nähden liikaa, aiheutamme ongelmia aineenvaihdunnalle ja hormonitoiminnalle. Nyt onkin aika varmistaa, että syömme riittävästi, useita kertoja päivässä, jotta kasvatamme toleranssia ruoalle ja aterioiden määrälle. Rasvanpoltto suosii nopeaa aineenvaihduntaa.

Aamiaisen nauttiminen nopeasti heräämisen jälkeen antaa keholle keinon hillitä stressihormonien tuotantoa. Voimme olla erilaisista olosuhteista johtuen kroonisesti stressaantuneita, joten stressin lisääminen entisestään ei ole perusteltua. Ruokavalion tarkoitus on tukea kehoa kestämään stressiä paremmin.

Pätkäpaasto on erinomainen työkalu oikein ja maltillisesti toteutettuna. Syömällä riittävästi pidät huolta hormonitoiminnastasi ja aineenvaihdunnastasi. Välipalat on tärkeä koostaa kaikista kolmesta eri makroravinteesta; rasvasta, hiilihydraateista ja proteiinista. Pienen iltapalan nauttiminen ja glykogeenivaraston täyttäminen mahdollistaa hyvän unen.