Aseta tavoitteet valmennukselle

Tavoitteiden asettaminen elämäntapamuutokseen valmistautuessa on erittäin tärkeää. Onnistumisen mahdollisuudet ja tavoitteisiin pääsy on todennäköisempää, kun asettaa selkeät tavoitteet ja ymmärtää itse, miksi muutosta haluaa. 

OLE KÄRSIVÄLLINEN

Anna itsellesi ja kehollesi aikaa. Johdonmukainen toiminta johtaa parhaisiin tuloksiin. Älä laita itsellesi turhia paineita, että ”pitäisi” laihtua tietyn verran tietyssä ajassa. Jos noudattaa ohjeita, niin varmasti tulee tapahtumaan.

NOUDATA OHJEITA

Ohjeiden noudattaminen on erityisen tärkeää, jotta päästään haluttuihin tavoitteisiin. Erityisen tärkeää on olla johdonmukainen ja pysyä suunnitelmassa, jolloin ruokavaliomuutoksella saa taatusti tuloksia. 

LUE KAIKKI OHJEET LÄPI

On tärkeää olla hyvin valmistautunut ja varustautunut, etenkin tiedolla. Käy valmennuksen KAIKKI materiaali läpi ajatuksella, ja palaa tarvittaessa aina valmennusmateriaalien pariin.

PIDÄ PLUSSAPÄIVÄ

Pidä kerran viikossa plussapäivä, jolloin lisäät ainakin yhden, ellet jopa kaksi ateriakertaa päivääsi. Tämä on erittäin tärkeää, jotta kroppasi ei liikaa totu vähentyneeseen ruokamäärään. Kun kehon rasvaprosentti menee miehillä alle 10% ja naisilla alle 20% niin kannattaa pitää kaksi balanssipäivää viikossa. Plussapäivä ei tarkoita herkku- tai cheat-päivää. Plussapäivänä on kuitenkin hyvä lisätä rasvan ja proteiinin määrää, useampien ateriakertojen yhteyteen.

PÄTKÄPAASTOA

Pätkäpaastoilulla on lukuisia hyötyjä, varsinkin laihduttajille. Pätkäpaaston avulla ei tule kovin helposti tule ylisyötyä päivän aikana, koska sinulle jää vähemmän aikaa ruokailuihin. Itse syön kaksi ateriaa päivässä ja that’s it. Pätkäpaastoilun tuntimäärä voi vaihdella 12-18h välillä, ja jäljelle jäävän tuntimäärän aikana syödään kaikki päivälle tarkoitetut ateriat.

ÄLÄ VERTAA ITSEÄSI MUIHIN

Kaikki olemme yksilöitä, ja toiset voivat laihtua jopa viikoissa uuden ruokavalion aloituksesta, toisilla saattaa mennä kuukausia. Jokaisella meillä on omanlaisemme aineenvaihdunta, historia, pituus, paino ja vuorokausirytmi. Keskity omaan matkaasi, mutta iloitse muidenkin saavutuksista aidosti. Näin lisäät onnea myös omaan elämääsi positiivisten tunteiden muodossa. 

JUO TARPEEKSI VETTÄ JA HUOLEHDI ELEKTROLYYTEISTÄ

Yksi tärkeimmistä asioista onnistumisessa, on pitää huolta elektrolyyttisuosituksista. Portaalista löytyy oma jakso elektrolyyteistä, ja tämä on erittäin tärkeä katsoa läpi.

PAINOJUMIT KUULUU ASIAAN

Painonpudotus ei mene koskaan lineaarisesti alaspäin. Älä luovuta tai hermostu. Kannattaa toki ajan kanssa seurata, olisiko omassa ruokavaliossa jokin asia, joka hidastaa painonpudotusta. Tällaisia saattavat olla esimerkiksi napostelu, kastikkeet, pähkinät, liiat juustot, kermat, ketoleivonnaiset yms.

OTA VARTALOKUVIA

Puntari kertoo vain juuri sen hetkisen painosi. Se ei kerro kehonkoostumuksestasi juuri mitään. Painomme heittelee päivän aikana todella paljon. Oma silmä tottuu myös kokoajan muutokseen. Kuvista huomaa omat muutokset mielestäni parhaiten.

NAUTI MATKASTA

Älä stressaa, koska stressi nostaa kortisolitasoja ja kortisoli edesauttaa rasvan varastoitumista kehoon. Jos tunutuu, että stressi meinaa ottaa vallan, niin kiitollisuus- ja meditaatioharjoitukset ovat esimerkiksi hyviä työkaluja lievittämään stressiä.

MIKSI?

Kysy itseltäsi, miksi haluat muutosta. Mikä on se perimmäinen syy, joka on sinut tönäissyt liikkeelle oman hyvinvointisi parantamiseksi? Miksi et ole tyytyväinen nykytilanteeseesi? Mitä haluat elämätapamuutoksellasi saavuttaa? Miksi haluat laihtua? Miksi haluat olla laihempi? Miksi? Miksi? Miksi? Kysy itseltäsi riittävän monta kertaa miksi, ja pääset oman juurisyysi äärelle. 

This entry was posted in . Bookmark the permalink.