Aloita tästä

Tervetuloa viidennen viikon pariin! Olemme jo melkein perillä. Matka on ollut huikea ja tällä viikolla paastoilemme sekä palaudumme paastosta.

Jos paastoat 24h, paastosi loppuu tämän viikon ensimmäisenä päivänä klo. 21

Jos paastoat 48h paastosi loppuu toisena päivänä klo. 21

Jos paastoat kokonaiset 60h paastosi loppuu kolmantena päivänä klo. 09 aamulla.

PAASTO 24-48-60

Toteutamme siis viimeisellä FBF-viikolla paaston, jokainen voi valita itselleen sopivan paaston keston. Jos olet jo aiemmin paastoillut pidempään, voit huoletta valita paaston pituudeksi 60h jos taas olet pidempiin paastoihin tottumaton, on ehkä parempi aloittaa hieman lyhyemmällä paastolla.

Paaston aikana saat juoda vettä, yrttiteetä, 1 kupin mustaa kahvia aamuisin ja elektrolyyttijuomaa.

Paaston aikana tulisi myös huolehtia riittävästi kaikista elektrolyyteistä eli natriumia, kaliumia ja magnesiumia tulisi saada paasto päivien aikana, jotta olo pysyy hyvänä.

Paaston aikana ei suositella rankkaa liikuntaa, mutta jos koet olevasi energinen voit paaston ensimmäisinä päivinä tehdä keskisykkeellä liikuntaa. Paasto on myös hyvä aika koittaa levätä ja tehdä sisäistä tutkimusmatkaa miten tämä viisi viikkoa FBF- valmennuksen parissa on mennyt ja mitä olet itsestäsi oppinut.

Yhteinen paasto alkaa siis neljännen viikon viimeisenä päivänä klo. 21. Paastoa jatketaan valinnan mukaan:

– 24h

– 48h

– 60h

Paastolla sallitut juomat:

– vesi

– tee

– musta kahvi

– elektrolyyttijuoma

Paastolla pitää huolehtia elektrolyyteistä huolella:

– kalium

– natrium

– magnesium

Kuinka tästä eteenpäin?

Koska olet jo tutustunut ketogeeniseen ruokavalioon ja olet kenties omaksunut sen osaksi elämäntyyliäsi. Voi tämän valmennuksen jälkeen sujahtaa takasin ketogeenisen ruokavalion pariin. Jos kuitekin huomaat kilojen tulevan takaisin, jätä silloin maitotuotteet ja pähkinät tauolle. ja syö ainoastaan puhdasta ja oikeaa ruokaa. Kannattaa kuitenkin kasviksien syömistä aloittaessa pitäytyä kypsissä kasviksissa ensimmäinen viikko. Jos huomaat suolen toiminnassa muutosta, muista huolehtia elektrolyyteistä.